Alleen afhalen, versturen is niet mogelijk.
Door het koken en het schokvriezen op onze installatie worden de pinkies ontdaan van alle bacteriën en worden ze quasi steriel. De restfractie bacteriën en schimmels zit ruim onder de normen die gelden voor menselijke en dierlijke voeding. Dit wordt opgevolgd door frequente controle via analyse. Door het dubbele proces worden de pinkies ook beter verteerbaar.
Analytische bestanddelen: vocht 69,6 %, droge stof 30,4 %, ruwe as 1,6 %, eiwit 15,4 %, vet 11,3 %, koolhydraten 2,1 % en zetmeel 0 %.
% op droge stof pinkies: ruwe as 5,3 %, eiwit 50,7 %, vet 37,2 % en koolhydraten 6,9 %.
Vooraleer de pinkies verwerkt kunnen worden op onze installaties moeten deze perfect zuiver zijn. Dit wil zeggen dat het voedsel waarop de larven gekweekt worden niet meer aanwezig mag zijn in de larve. Ook dit gebeurt via een natuurlijk proces want in de natuur stopt een larve met eten om tot de volgende fase in zijn bestaan, namelijk de pop, over te gaan. Zodoende komt alles neer op een perfecte timing en organisatie.